Přírodní železo + Vitamín C (BIO Acerola) , 60 kapslí
Unikátní přírodní železo s BIO práškem z aceroly, který je bohatý na vitamín C podporující vstřebávání železa v lidském organismu!
Železo patří k nezbytným minerálům v lidském těle, protože podporuje krvetvorbu, přenos kyslíku a tvorbu energie.
| Kategorie: | Vitamíny |
|---|---|
| EAN: | 8594205000344 |
Jak rychle doplnit železo - kvalitně a přírodně?
Odborníci z Puravia Labs přicházejí s unikátní technologií, díky které doplníte železo přírodní cestou. V komplexu Lalmin® Fe10 a organické aceroly s vitamínem C najdete železo se skvělou biodostupností, která předčí běžné anorganické formy až o 36 %.
Nejlépe vstřebatelné železo
Lalmin® Fe10 představuje speciálně železem obohacené kvasinky z rodu Saccharomyces cerevisiae. Jedná se o nutriční komplex, ve kterém najdete sušené (neaktivní) kvasinky bohaté na minerály a vitamíny. Během speciální fermentace bylo do jejich struktury přidáno přírodní železo, které se díky kvasinkám a přítomnosti vitamínu C z aceroly (přírodní forma vitamínu) snadno vstřebává.
Díky zabudování železa do kvasinkové matrix se zásadním způsobem zvyšuje biodostupnost. Do jater se vstřebává až od 36 % více železa, než kolik je běžná vstřebatelnost u anorganických forem.
Přirozená podpora krvetvorby a energie se skvělou vstřebatelností
 60 kapslí - Puravia.cz.png)
Funkce železa
Železo patří mezi základní minerály, které lidské tělo potřebuje pro správnou tvorbu červených krvinek a hemoglobinu. Každá červená krvinka obsahuje přes 200 milionů molekul hemoglobinu, který se skládá mimo jiné právě ze železa. Tato železitá část (hem) na sebe váže kyslík a krevní cestou ho přenáší k dalším tkáním.
Železo také přispívá ke správné tvorbě energie v těle, ke zdravé obranyschopnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Železo v potravinách
Mezi potraviny obsahující železo řadíme kvalitní hovězí maso a vnitřnosti. Existují i rostlinné zdroje, jako jsou luštěniny, obiloviny, sušené ovoce, houby, ořechy a droždí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
